В книгата Best in Travel Lonely Planet ежегодно обявява топ дестинациите по

...
В книгата Best in Travel Lonely Planet ежегодно обявява топ дестинациите по
Коментари Харесай

Топ 10 места, които трябва да посетим през 2020 година

В книгата  Best in Travel  Lonely Planet годишно афишира топ дестинациите по целия свят, които пътешествениците наложително би трябвало да посетят. Тази година в класацията за най-атрактивни градове попадат класики като Бон (Германия) и Залцбург (Австрия), само че и екзотики като Ла Пас (Боливия) и Кохи (Индия).



И макар че част от градовете в класацията на пръв взор не са най-значимите в страните си, журито има разнообразни критерии за избора, в това число културния плакат на тези места за идната година. Затова вместо да разсъждаваме дали Голуей е най-привлекателният град в Ирландия, дано да забележим и някои от аргументите за избора на Lonely Planet. 

Първото място в листата е за Залцбург. За годишнината на фестивала в Залцбург в австрийския град се планува и доста специфична културна стратегия. Освен това посетителите на града на Моцарт могат да бъдат омагьосани от алпийската гледка и от бароковия остарял град, включен в световното културно наследство на ЮНЕСКО. Но това не е единственият немскоезичен град в класацията.



" Бившата столица на Федерална Република Германия изчезна от радарите, когато Берлин стана столица на обединена Германия през 1990 година Но през 2020 година, на 250-ия рожден ден на Бетовен, Бон се завръща в светлината на прожекторите. "  

Lonely Planet изяснява решението си да сложи Бон на едно от челните места и показва, че прекомерно дълго и неправилно Бон е в сянката на други немски градове. Авторите приказват и за " сантиментална атмосфера " там и предлагат както посещаване на къщата на Бетовен, по този начин и посещаване на Музея на актуалната история – Haus der Geschichte, и разходка из някогашния квартал на работническата класа Нордщад-Таненбуш.

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР